SUBWAY-KONCERNENS SEKRETESSPOLICY

SENAST REVIDERAD: 29 juni 2018


Din integritet är viktigt för oss. Så vi har utvecklat en sekretesspolicy som beskriver hur vi samlar in, använder, delar, överför och lagrar din information. Det informerar även om dina rättigheter avseende dina personuppgifter.


HUR MAN KONTAKTAR OSS


Om du efter att läsa denna sekretesspolicy skulle vilja skicka in en fråga eller om du har några frågor eller sekretessrelaterade problem, kontakta:

The Subway Group Privacy Office
c/o Franchise World Headquarters, LLC
325 Sub Way
Milford, CT 06461
USA
Telefonnummer: (203) 877-4281 eller kostnadsfritt (inom USA): 1-800-888-4848
Faksimil: (203) 783-7479
E-postadress: privacy@subway.com


  1. OM DETTA MEDDELANDE
  2. PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR IN
  3. HUR VI ANVÄNDER DINA PERSONUPPGIFTER
  4. HUR VI DELAR DIN INFORMATION
  5. RIKTAD MARKNADSFÖRING
  6. ATT VÄLJA BORT
  1. DINA RÄTTIGHETER OCH VALALTERNATIV
  2. INTERNATIONELLA ÖVERFÖRINGAR PRIVACY SHIELD
  3. HUR LÄNGE VI BEVARAR DIN INFORMATION
  4. BARNS SEKRETESSRÄTTIGHETER
  5. VÅR SÄKERHET
  6. VÅRA KONCERNFÖRETAG



1. OM DETTA MEDDELANDE - (Längst upp)

Subway-koncernen. Subway-koncernen (hädanefter ”vi”, ”oss” eller ”vår”) består av en mängd olika företag, däribland men inte begränsat till, Subway IP, Inc. (ägaren till vårt eget system för att etablera och driva restauranger för att utveckla Subway®-restauranger i hela världen), FWH Technologies, LLC (ägare och licensgivare för SubwayPOS®-programvaran för användning i Subway®-restauranger i hela världen), Franchise World Headquarters, LLC (ett serviceorienterat företag som tillhandahåller kärnverksamhetsrelaterade tjänster till andra Subway-koncernenheter), Subway®-franchisegivare (som erbjuder och säljer franchisevaror i hela världen) samt Subway®-reklamenheterna (som administrerar nationella och lokala reklamfonder och aktiviteter för Subway®-restauranger och Subway®-franchisetagare i hela världen). För att se en lista över Subway-koncernenheter som kan komma i kontakt med dina personuppgifter hänvisas du till avsnittet ”Våra koncernföretag” nedan.

Vad denna sekretesspolicy gäller för.  Denna sekretesspolicy gäller de personuppgifter som Subway-koncernen samlar in när du interagerar med varumärket Subway® online och offline.  Detta omfattar information som samlas in via våra webbplatser, WiFi-tjänster eller liknande teknik som finns på Subway®-restauranger, varumärkessidor på tredje parters plattformar (dvs. sociala nätverkstjänster), mobilapplikationer och genom våra direkta marknadsföringskampanjer eller annan kommunikation, samt när du köper våra produkter, prenumererar på våra nyheter och erbjudanden, deltar i ett av våra erbjudanden eller kontaktar kundsupport (sammantaget, ”Subway-tjänster”).

Vad denna sekretesspolicy inte tillämpas på.  Denna sekretesspolicy tillämpas inte på (1) Subway-tjänster som visar en annan sekretesspolicy och (2) tredje parters webbplatser, däribland webbplatser som drivs av Subway®-franchisetagare.  Subway®-restaurangerna ägs och drivs av oberoende Subway®-franchisetagare.  Varje restaurang är ensamt och självständigt ansvarig för sin lagliga och lagstadgade regelefterlevnad, och denna sekretesspolicy tillämpas inte på Subway®-franchisetagare eller de webbplatser eller mobila appar som de använder.  Du hänvisas till Subway®-franchisetagarnas sekretesspolicyer för information om hur de använder kundinformation. Det kan även förekomma att vi har en länk till tredje parters webbplatser.  Om du väljer att besöka dessa webbplatser ansvar vi inte för dessa webbplatsers sekretesspolicyer eller innehåll.  Vi ser gärna att du går igenom sekretesspolicyn för dessa webbplatser innan du delger dina personuppgifter.  Vissa tredje parter kan tillgängliggöra information om deras användare för oss. Sådant tillgängliggörande regleras av det företagets sekretesspolicy, inte av denna sekretesspolicy.

Ändringar i denna policy.  Om vi ​​ändrar denna policy kommer vi att göra tidigare versioner tillgängliga på begäran så att du kan se när ändringarna infördes och vad de består av.  Om vi inför några väsentliga ändringar i denna policy kommer vi att meddela dig genom ett meddelande på denna sida eller via e-post (skickat till den e-postadress som anges på ditt konto).  I de fall då vi enligt gällande dataskyddslagar är skyldiga att göra så kommer vi även att be om ditt samtycke till eventuella väsentliga ändringar som påverkar hur vi använder dina personuppgifter.  Vi uppmanar dig att regelbundet granska denna sida för den senaste informationen om vår sekretesspraxis.

2. PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR IN - (Längst upp)

Personuppgifterna som vi samlar in faller inom tre kategorier: (a) information som du uppger till oss direkt; (b) information som vi samlar in genom automatiserade metoder; samt (c) information som vi samlar in från tredje parter.

Information som du uppger direkt

När du använder Subways tjänster kan vi be dig att uppge vissa personuppgifter för att erhålla våra produkter eller använda våra tjänster.  De personuppgifter som vi samlar in från dig beror på vilken typ av interaktion du har med oss ​​eller de Subway-tjänster som du använder, men de kan bland annat innehålla följande:

  • Kontaktuppgifter. Vi kan komma att samla in personuppgifter och/eller kontaktuppgifter som ditt förnamn, efternamn, adress, telefonnummer, faxnummer, e-postadress och annan liknande information.
  • Betalningsinformation. Om du köper online måste du ange ett kredit- eller betalkortnummer samt relaterad finansinformation (som exempelvis utgångsdatum, säkerhetskod och faktureringsadress) eller annan betalning (t.ex. via ditt Subway®-kort) beroende på vilken betalningsform du väljer.
  • Kontoinformation. Vi samlar information som ditt användarnamn och lösenord när du skapar ett konto, använder våra onlinetjänster eller köper våra produkter.  Kontoinformation kan emellertid även innehålla information om hur du köpte eller registrerade dig för Subway-tjänsterna, dina transaktioner, fakturerings- och supporthistorik gällande de Subway-tjänster du använder och allt annat relaterat till det konto du skapar.
  • Användaruppgifter. Detta är personuppgifterna vi samlar om dig när du använder Subway-tjänsterna, och kan innehålla information om datum och tid för dina inloggningar och information om din användning av tredje parters applikationer och marknadsföring som du får.
  • Marknadsföring och kommunikation. Vi kan även komma att samla in dina preferenser när det kommer till att ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss och våra tredje parter.
  • Säkerhetsuppgifter. Vi samlar in användar-id, lösenord, e-postadresser och liknande säkerhetsinformation som krävs för att bekräfta din identitet och ge till gång till dina Subway®-konton.
  • Information via sociala medier. Du kan även få möjlighet att länka till din Facebook-sida eller andra sociala medie-konton via Subway-tjänsterna.  Din användning av dessa funktioner kan leda till att information om dig samlas in eller delas, beroende på funktionen.  Dessa funktioner kan exempelvis samla in din IP-adress, vilken sida du besöker på vår webbplats och skapa en cookies för att göra det möjligt för funktionen att fungera korrekt.  De kan även göra det möjligt för tredjepartstjänster för sociala medier att ge oss information om dig, inklusive ditt namn, din e-postadress och annan kontaktinformation.  Denna information som vi tar emot beror på dina sekretessinställningar på det sociala nätverket.  Vi uppmanar dig att läsa igenom sekretesspolicyerna och inställningarna på de sociala medier som du använder för att säkerställa l att du förstår vilken information som samlas in, används och delas av dessa webbplatser.
  • Kundtjänst, enkäter och kampanjer. Det kommer att finnas vissa tillfällen då du ger oss ytterligare personuppgifter när du interagerar med våra kundsupportkanaler online eller via telefon eller e-post, när du deltar i våra kundundersökningar eller kampanjer eller för att underlätta leverans av Subway-tjänster eller för att hjälpa oss att svara på dina förfrågningar.  Andra typer av personuppgifter kan omfatta röstinspelningar, fotografier och videor.
  • Information som du uppger om tredje part. Du kan välja att ge oss en annan persons uppgifter (exempelvis namn, e-postadress, adress eller telefonnummer) så att vi kan rekommendera eller skicka produkter eller tjänster till den personen.  Lokal lagstiftning kan kräva av dig att du får samtycke från den personen för att uppge deras information till Subway-koncernen.  Vi kan sedan i vår tur använda den information du tillhandahåller i enlighet med denna sekretesspolicy. 
  • Om du inte lyckas uppge dina personuppgifter. I de fall då vi behöver samla in dina personuppgifter enligt lagen eller enligt villkoren i ett avtal som vi har med dig och du inte lyckas uppge den informationen när det begärs är det möjligt att vi inte kan utföra det kontrakt vi har med dig eller försöker ingå med dig (till exempel för att förse dig med våra produkter eller tjänster).  I detta fall kan vi behöva avbryta kontraktet och meddela dig om detta.

Information som samlas in automatiskt

När du besöker eller interagerar med Subway-tjänsterna, liksom andra tredjepartsannonsörer och/eller tjänsteleverantörer, kan vi komma att använda en mängd olika tekniker som på ett automatiskt eller passivt sätt samlar in information om din onlineaktivitet.  Denna information kan samlas in på följande sätt:

  • Enhetsuppgifter och tekniska uppgifter. Vi samlar in teknisk information när du besöker våra webbplatser eller använder våra mobilapplikationer eller -tjänster.  Detta omfattar information som din IP-adress, dina inloggningsuppgifter, vilken typ av mobilenhet du använder, operativsystemet för din enhet och webbläsartyp, tidszonsinställning och plats, språk, en unik identifierare för enheten, adressen till en referenswebbplats, den sökväg som du tar genom våra webbplatser samt annan information om din session på våra webbplatser.

  • Cookies och andra teknologier.  Vi och våra tredjepartsleverantörer använder tekniker som cookies, webbbeacons, unika marknadsföringsidentifierare och identifierare för mobila enheter för att samla in information om användningen av våra webbplatser och mobiltjänster.  Detta omfattar exempelvis information från offentliga databaser eller dataaggregatörer som kan innehålla dina demografiska uppgifter, medieanvändning, tidigare köp, shoppingvanor samt information om lojalitetsprogram eller livsstilsinställningar.  För mer information, däribland de typer av cookies som kan hittas på Subway®-webbplatser och hur du kan kontrollera cookies, läs Subway-koncernens cookiespolicy som du hittar här och avsnittet ”Riktad marknadsföring” nedan.

  • Geolokaliseringsuppgifter.  Vi kan samla in information om din plats när din enhet är inställt på att ge platsinformation. Exempelvis kan GPS-signalen på din enhet gör det möjligt för oss att visa dig närmsta Subway®-restaurang. För att hjälpa dig att hitta reklam i närheten och andra platsbaserade tjänster använder vi vår tjänsteleverantör Googles Maps API i enlighet med Googles användarvillkor som du samtycker till. För de flesta mobila enheter och datasystem har du möjlighet att ta tillbaka din tillåtelse för oss att samla in denna information genom att använda dina webbplats- eller enhetsinställningar. För att dra tillbaka din Google Maps API-tillåtelse som inställning, följ procedurerna som anges i Googles användarvillkor.  Om du har några frågor om hur du förhindrar att vi samlar in exakta uppgifter om din plats rekommenderar vi att du kontaktar din mobiloperatör, tillverkaren av enheten eller din webbläsarleverantör.  Vissa onlinetjänster och teknik på restauranger kanske inte fungerar på rätt sätt utan informationen om din plats. 

Information som fås från tredje parter

Vi kan samla in information om dig från andra företag och organisationer, däribland offentliga databaser, sociala medier, våra tredje parters marknadsföringspartners eller olika oberoende inköpsorganisationer som är etablerade till förmån för Subway®-franchisetagare. 

Oberoende inköpsorganisationer tillhandahåller en rad olika supportfunktioner till Subway®-franchisetagare i det området.  Supportfunktioner kan omfatta, men är inte begränsade till, administrering av lojalitets- och presentkortsprogram där vi kan arbeta med den oberoende inköpsorganisationen i gemensamma marknadsföringsinsatser i förhållande till dessa program.  De oberoende inköpsorganisationerna vi arbetar med är Independent Purchasing Cooperative, Inc. (USA, dess territorier och Kanada), Independent Purchasing Company (Australasia) Ltd. (Asien, Australien och Nya Zeeland), Latin American and Caribbean Independent Purchasing Company (Latinamerika och Karibien), Independent Purchasing Company Europe Limited (Europa) och Middle East Independent Purchasing Company Ltd. (MEIPC) (Mellanöstern).

Vi kan även samla in information som är offentlig.  Vi kan exempelvis samla in offentlig information om dig när du interagerar med oss via sociala medier.  Genom att samla in ytterligare information om dig kan vi korrigera oriktiga uppgifter, förbättra säkerheten för dina transaktioner och ge dig produktrekommendationer och specialerbjudanden som mer troligtvis kommer att intressera dig.

Kombinerad information

Vi kan kombinera informationen vi får om dig, däribland information som du ger direkt till oss och information som vi samlar in automatiskt via Subway-tjänsterna, liksom information som samlas in från andra datorer eller enheter som du kan använda, från andra online- eller offline-källor och från tredje parter. Om vi ​​kombinerar dina personuppgifter och icke-personliga uppgifter behandlar vi den kombinerade informationen som personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy.

Anonymiserad och aggregerad information

Anonymiserad och aggregerad information identifierar inte en viss person och är inte personlig information. Vi använder den här typen av information för en mängd olika funktioner, däribland mätning av användarnas intresse för och användning av Subway-tjänsterna samt intern analys, dataanalys och forskning. Vi kan också dela anonymiserad eller aggregerad information med tredje parter för vårt eller deras syften. Ingen av dessa uppgifter kan dock användas för att identifiera dig eller ange något annat personligt om dig.

3. LAGLIG GRUND FÖR HUR VI ANVÄNDER DINA PERSONUPPGIFTER - (Längst upp)

Vi kan använda informationen som vi samlar in på följande sätt.

För att tillhandahålla våra tjänster och kontrakt med dig:

  • tillmötesgå dina önskemål, uppfylla beställningar och bearbeta betalningar för våra produkter och tjänster;
  • kommunicera med dig om våra beställningar, inköp eller konton med oss, däribland hantering av förfrågningar, frågor eller kommentarer som du kan ha;
  • tillhandahålla onlinetjänster till dig, vilket omfattar våra webbplatser och/eller mobilapplikationer; samt
  • tillhandahålla kundsupport, däribland bearbetning av eventuella problem med våra tjänster.

För att skicka marknadsföring till dig, förbättra våra tjänster och följande legitima affärsintressen:

  • låt dig känna till våra produkter och tjänster, tävlingar, erbjudanden, kampanjer eller speciella evenemang som vi tror kan intressera dig när du är en del av ett Subway®-lojalitetsprogram;
  • skräddarsy din upplevelse i våra restauranger och på våra onlinetjänster;
  • verifiera din identitet eller kommunicera med dig om dina aktiviteter avseende Subway-tjänster;
  • hantera vår verksamhet, däribland för att utveckla nya produkter och tjänster, genomföra konsument- och verksamhetsforskning samt bedöma effektiviteten i vår försäljning, marknadsföring och reklam;
  • använda analys- och profileringsteknik för att anpassa din erfarenhet; leverera innehåll (bland annat reklam) som är skräddarsydd för dina intressen och låta dig veta hur du använder Subway-tjänsterna (se ”RIKTAD MARKNADSFÖRING” nedan för mer information);
  • länka eller kombinera information som vi mottar från andra för att hjälpa dig att förstå dina behov, använda för intressebaserad eller riktad marknadsföring eller för att rikta om marknadsföring på dina datorer eller andra enheter;
  • säkerställa säkerheten för våra nätverk och system, däribland genom att hjälpa till att diagnostisera tekniska och servicerelaterade problem, felsöka problem, buggar eller defekter som är relaterade till ditt konto eller dina aktiviteter;

För att efterleva tillämplig lagstiftning:

  • skydda mot bedrägeri och andra brott, anspråk och ansvar;
  • följa lagliga skyldigheter och våra policyer;
  • upprätta eller försvara en rättslig fordran, samt
  • övervaka och rapportera efterlevnadsproblem.

För allmänintresse:

  • vi kan använda dina personuppgifter om vi med rimlighet tror att det finns en inneboende säkerhets- eller produktrisk som vi antingen måste avslöja för dig eller brottsbekämpande myndigheter, och användningen av dina uppgifter kommer att förhindra eller eventuellt minimera faran för dig eller andra.

Med ditt samtycke (om det krävs enligt gällande lag) kan vi använda den information vi samlar in för följande ändamål:

  • skicka e-postmeddelanden eller textmeddelanden till dig om produkter och tjänster, tävlingar, erbjudanden, kampanjer eller speciella evenemang som vi tror kan intressera dig;
  • skicka e-postmeddelanden eller textmeddelanden till dig om våra affärspartners produkter och tjänster;
  • tillhandahålla platsbaserade tjänster;
  • använda cookies och liknande tekniker.

Vi kan även använda de uppgifter vi samlar in om dig på andra sätt, vilket vi kommer att berätta om när vi samlar in dem och då vi kommer att söka ditt samtycke om det krävs enligt lag.

4. HUR VI DELAR DIN INFORMATION - (Längst upp)

Vi säljer inte någon av dina personuppgifter som ditt namn, adress, e-postadress eller kreditkortsinformation till någon tredje part.

Dock kan vi dela information som samlats in från eller om dig med följande kategorier av företag, och på följande sätt:

Inom Subway-koncernen

Subway-koncernen kan dela dina uppgifter bland våra enheter för att administrera våra lojalitetsprogram, behandla beställningar och förfrågningar samt expandera och marknadsföra våra produkt- och serviceerbjudanden. Medlemmar i Subway-koncernen som får dina personuppgifter är inte behöriga att använda eller dela uppgifterna, med undantag för vad som anges i denna sekretesspolicy.

Med tredje parter

Subway®-franchisetagare och utvecklingsagenter. Om du väljer att kontakta oss eller skicka en enkät om din erfarenhet på en Subway®-franchisetagarrestaurang, kan vi dela dina uppgifter med Subway®-franchisetagaren för att de ska kunna tillgodose din begäran, din komplimang eller ditt klagomål. Vi kan också dela dina uppgifter med utvecklingsagenten som övervakar restaurangens verksamhet. Utvecklingsagenter är oberoende entreprenörer för Subway®-franchisegivaren som ansvarar för franchisens tillväxt inom ett visst område. 

Oberoende inköpsorganisationer. Beroende på var du bor kan vi dela dina personuppgifter med den tillämpliga oberoende inköpsorganisationen inom din marknad och deras dotterbolag i samband med inköp online, registrering av presentkort och administrering av lojalitetsprogram.

Tredjepartsjänsteleverantörer.  Vi kan dela dina personuppgifter med säljare som tillhandahåller tjänster till oss, som exempelvis affärsfunktioner, professionella funktioner eller tekniska supportfunktioner.  Detta omfattar men är inte begränsat till: tjänsteleverantörer som håller i eller driver Subway-tjänster; betalningsbearbetare; databearbetningstjänster eller andra informationstekniktjänster; att utföra forskning och analys, tillhandahålla hanteringstjänster för att mäta kundupplevelser samt för att skräddarsy kundupplevelser.  Vi tillåter inte att dessa leverantörer använder eller delar denna information för något annat syfte än att tillhandahålla tjänster å vår vägnar.

Andra tredje parter: Dina personuppgifter kan även delas med våra sponsorer, samarbetspartners, annonsörer, annonsnätverk, annonsservrar och analysföretag eller andra tredje parter i samband med marknadsföring, kampanjer och andra erbjudanden samt produktinformation.  Din information kan även delas med tredje parter som vi identifierar när du uppger dina personuppgifter eller på annat sätt med ditt samtycke.

Utlottningar, tävlingar och kampanjer: Om du väljer att delta i någon av våra utlottningar, tävlingar eller andra kampanjer, kan vi dela dina uppgifter med en tredje part eller allmänheten i samband med administreringen av en sådan kampanj enligt vad som krävs av lagen och enligt vad som annars är tillåtet av kampanjens officiella regler eller på annat sätt i enlighet med denna sekretesspolicy.

Affärsöverföringar.  Dina personuppgifter anses vara en företagstillgång och kan avslöjas eller överlåtas till tredje part om ett förslag om köp eller faktiskt köp äger rum, liksom en eventuell omorganisation, försäljning, leasing, fusion, joint venture, uppdragsgivning, sammanslagning eller någon annan typ av förvärv, bortskaffande eller finansiering av hela eller delar av vår verksamhet eller av någon av affärstillgångarna eller aktierna (även i samband med konkurs eller liknande förfarande) som tillhör Subway-koncernen eller en division därav, för att du ska kunna fortsätta att få samma produkter och tjänster från eller för att fortsätta samma eller liknande förhållande med den tredje parten.

Delning av personuppgifter med juridiska instanser. Vi kan dela dina uppgifter om vi anser att detta krävs enligt lag, ett domstolsförfarande eller annan juridisk process om vi anser att upplysningen är nödvändig för att upprätthålla våra avtal eller policyer, eller om vi anser att upplysningen hjälper oss att skydda Subway-koncernens eller våra kunders eller partners rättigheter, egendom eller säkerhet.

När du samtycker.  Vi kan dela dina uppgifter med andra företag om du ger oss tillåtelse eller ber oss dela informationen.

5. RIKTAD MARKNADSFÖRING - (Längst upp)

Vi använder tredjepartsanalys- och spårningsverktyg som Google Analytics, Adobe Marketing Cloud, Facebook Customer Audiance bland annat, för att hjälpa oss att spåra, segmentera och analysera användningen av Subway-tjänsterna samt för att hjälpa oss eller de tredje parternas att använda mer riktade annonser för dig på Subway-tjänsterna eller på internet i stort.  Dessa verktyg kan använda teknik som cookies, webbbeacons, pixelkoder, loggfiler, Flash-kakor eller annan teknik för att samla in och lagra icke-personlig information.

På vår begäran samlar dessa tredje parter in användarinformation om besök på våra webbplatser, mäter och undersöker effektiviteten av våra annonser, spårar webbplatsens användning och sökvägar som följs under besök via våra webbplatser, hjälper oss att rikta våra internetbannerannonser på våra webbplatser samt på andra webbplatser, och spåra användningen av våra internetbannerannonser och andra länkar från våra marknadsföringspartners webbplatser till våra webbplatser. De kan även komma att kombinera informationen som de samlar in från din interaktion med Subway-tjänsterna med information som de samlar in från andra källor.

Vi har inte tillgång eller kontroll över dessa tredje parters användning av cookies eller annan spårningsteknik. För att lära dig mer om dina marknadsföringsalternativ i förhållande till insamlingen och användningen av din information hänvisas du till Subway-koncernens cookiepolicy som du hittar här. Du kan även besöka Adobes webbplats för mer information om spårning över olika enheter och/eller för att avlänka dina enheter.

6. ATT VÄLJA BORT - (Längst upp)

Cookies och andra teknologier

För att läsa mer om hur du väljer bort dessa tjänster hänvisas du till Subway-koncernens cookiepolicy, som du hittar här.

Marknadsföringskommunikation.

Om du har samtyckt till att få marknadsföringskommunikation från oss kan du senare välja bort detta genom att följa instruktionerna för att avsluta prenumerationen i den marknadsföringskommunikation som vi skickar dig, eller så kan du kontakta oss genom att använda de kontaktuppgifter som finns under avsnittet ”Hur du kontaktar oss” ovan.  Beroende på vilka Subway-tjänster du använder kan du även ha möjlighet att ändra dina kommunikationsinställningar på profildelen av de onlinetjänster som du använder eller genom enhetens inställningar.  När våra mobila applikationer tillåter ”push-notiser” kan du även välja att ta emot dessa meddelanden genom att gå in i mobilinställningarna och sätta ”Notiser” i vår mobilapplikation till ”av”. 

Om du väljer bort att få marknadsföringskommunikation från oss kan vi dock fortfarande skicka meddelanden till dig om dina transaktioner, eventuella konton som du har med oss och utlottningar, tävlingar, prisdrag eller tävlingar du har ingått i.  Att välja bort en form av kommunikation betyder inte att du har valt bort andra former med.  Om du till exempel väljer bort e-postmeddelanden med marknadsföringsinnehåll kommer du ändå få sms-meddelanden med marknadsföringsinnehåll om du har valt att ta emot dem. Observera att om du får meddelanden från en Subway®-franchisetagare måste du enskilt välja bort dem.        

Lojalitetsprogram

USA och Kanada.  Deltagande i Subway®-lojalitetsprogrammet är frivilligt. Du kan avsluta ditt deltagande i Subway®-lojalitetsprogrammet genom att använda de kontaktuppgifter som finns under avsnittet ”Hur du kontaktar oss” ovan. I så fall kommer de uppgifter som samlas in genom programmet att raderas, förutom vad vi lagligen behöver behålla.  Observera att uppgifter som härrör från andra interaktioner utanför lojalitetsprogrammet kan vara kvar hos oss.

Internationellt.  Om du vill gå ur ett internationellt lojalitetsprogram, kontakta den oberoende inköpsorganisation som ansvarar för administreringen av programmet i det geografiska område där du registrerade dig.  För att se en lista över alla oberoende inköpsorganisationer och deras geografiska områden, se avsnittet ”Information mottagen från tredje parter” ovan.

Appspårningsinställningar

Att välja bort genom radering. Du kan välja bort all information som samlats in via vår(-a) app(-ar) genom att avinstallera.  Du kan använda de vanliga avinstallations-, app- och datahanteringsprocesser som är tillgängliga via din mobila enhet.  När du har avinstallerat appen raderas alla uppgifter som lagrats i appen, även eventuella inställningar som du tidigare angett för platstillstånd och om du har tillåtit oss att skicka push-notiser till dig.  När appen är avinstallerad och inställningarna har tagits bort kommer push-notiserna från appen att sluta.  Du kan även avhålla dig från att använda appfunktioner som samlar in vissa typer av uppgifter.

Att välja bort platsuppgifterDu kan även ha möjlighet att justera inställningarna på din enhet så att uppgifter om din fysiska plats inte skickas till oss eller tredje part genom att (a) inaktivera platstjänster i enhetens inställningar, eller (b) tillåta vissa webbplatser eller mobila applikationer att få åtkomst till platsinformation genom att ändra vissa inställningar och behörigheter på dina mobila enheter eller webbläsarinställningar.  Observera att din plats kan utvinnas från ditt WiFi, Bluetooth och andra enhetsinställningar.  Se dina enhetsinställningar för mer information.

7. DINA LAGLIGA RÄTTIGHETER - (Längst upp)

Under vissa omständigheter har du vissa rättigheter under gällande dataskyddslagar avseende dina personuppgifter.  Du har rätt till:

Att få åtkomst till dina personuppgifterDu kan begära åtkomst till dina personuppgifter.  Detta gör det möjligt för dig att få en kopia av de personuppgifter som vi har om dig och kontrollera att vi har behandlat dem på ett lagligt sätt.  Du kan få rimlig tillgång till dina personuppgifter genom att kontakta Subway-koncernens sekretessansvarig gällande exaktheten av dina personuppgifter. Observera att vi kan begära specifika uppgifter från dig för att kunna bekräfta din identitet och rättigheten till åtkomst samt att kunna söka efter och ge dig personuppgifterna vi har om dig.

Dina rättigheter att få tillgång till personuppgifterna vi lagrar om dig är inte absoluta.  Det finns situationer då tillämpliga lagar eller tillsynskrav tillåter eller kräver att vi vägrar att tillhandahålla vissa eller alla personuppgifter vi lagrar om dig.  Dessutom kan personuppgifterna ha förstörts, raderats eller anonymiserats.  Om vi inte kan ge dig tillgång till dina personuppgifter kommer vi att informera dig om orsakerna med förbehåll för eventuella rättsliga eller regleringsbegränsningar.

Ändring eller uppdatering av dina personuppgifter  Vi siktar på att försäkra att personuppgifterna vi har är korrekta, aktuella och fullständiga.  Om du tror att personuppgifterna om dig är inkorrekta, ofullständiga eller föråldrade kan du begära revidering eller korrigering av uppgifterna.  Vi kommer att använda rimliga ansträngningar för att revidera dem och vid behov använda rimliga ansträngningar för att informera ombud, tjänsteleverantörer eller andra tredje parter, som erhållit felaktiga uppgifter så att registren de innehar också kan korrigeras eller uppdateras.  Vi förbehåller oss dock rätten att inte ändra personuppgifter som vi anser vara korrekta.

Radering av dina personuppgifter.  Du kan be oss att radera eller ta bort personuppgifter i de fall då vi inte har någon juridisk anledning att fortsätta använda dem.  Du har även rätt att be oss att radera eller ta bort dina personuppgifter i de fall då du framgångsrikt har utövat din rätt att motsätta dig bearbetning (se nedan), då vi kanske har behandlat dina personuppgifter på ett olagligt sätt eller då vi är skyldiga att radera dina personuppgifter för att följa lagen.  Observera att vi kanske inte alltid kan följa din begäran om radering av specifika juridiska skäl som vi kommer att meddela dig om på din begäran, om det är tillämpligt.

Motsätta dig bearbetningen av dina personuppgifter. Du kan ha rätt att motsätta dig vår bearbetning av dina personuppgifter i vissa omständigheter.  Denna rättighet gäller när vi behandlar dina personuppgifter baserat på ett legitimt intresse (eller tredje parts legitima intresse) som du kan utmana om du anser att det påverkar dina grundläggande rättigheter och friheter.  Du har också rätt att motsätta dig vår bearbetning av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.  I vissa fall kan vi dock påvisa att vi har en berättigad legitim grund för att behandla dina personuppgifter eller juridiska skyldigheter som strider mot dina rättigheter och friheter.

Dataportabilitet.  Du kan begära att dina personuppgifter överförs till dig eller en tredje part.  Vi kommer att ge dig, eller den tredje part du har valt, dina uppgifter i ett strukturerat, vanligt använt maskinläsbart format.  Observera att denna rättighet endast gäller automatiserad information som du ursprungligen gav ditt samtycke till att vi skulle använda eller i fall då vi använde informationen för att utföra ett avtal med dig.

Sekretessrättigheter för bosatta i KalifornienLagen i Kalifornien tillåter bosatta i Kalifornien att begära viss information om hur deras personuppgifter delas med tredje part eller anslutna företag för direkt marknadsföring.  Om du är bosatt i Kalifornien och skulle vilja göra en sådan begäran, kontakta oss på privacy@subway.com och skriv ”My California Privacy Rights” i ämnesraden.

Observera att om du väljer bort att få marknadsföringskommunikation från oss kan vi dock fortfarande skicka meddelanden till dig om dina transaktioner, eventuella konton som du har med oss och utlottningar, tävlingar, prisdrag eller tävlingar du har ingått i.  Att välja bort en form av kommunikation betyder inte att du har valt bort andra former med.  Om du till exempel väljer bort e-postmeddelanden med marknadsföringsinnehåll kommer du ändå få sms-meddelanden med marknadsföringsinnehåll om du har valt att ta emot dem. Observera att om du får meddelanden från en Subway®-franchisetagare måste du enskilt välja bort dem.

Om du vill utöva någon av de rättigheter som nämns ovan är du välkommen att kontakta oss.  Vi behöver att du uppger specifik information för att hjälpa oss att bekräfta din identitet.  Detta är en säkerhetsåtgärd som hjälper till att se till att dina personuppgifter inte delas med någon som inte har rätt att ta emot dem.

8. INTERNATIONELLA ÖVERFÖRINGAR OCH PRIVACY SHIELD - (Längst upp)

På grund av vår globala verksamhet kan dina personuppgifter överföras till och bearbetas i USA och i andra länder som kanske inte tillhandahåller samma nivå på dataskydd som ditt hemland.  Subway-koncernens sekretesspolicy överensstämmer med alla tillämpliga jurisdiktionsbundna, nationella, statliga och lokala dataskydds- och säkerhetslagar.

För våra kunder vars användning av Subway-tjänsterna resulterar i en överföring av personuppgifter från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz till länder utanför EES förlitar vi oss på en eller flera av följande rättsliga mekanismer: EU-U.S. Privacy Shield, Swiss-U.S. Privacy Shield, standardavtalsklausuler samt medgivande från individen.

Subway®-koncernens serviceenhet, Franchise World Headquarters (FWH), och våra andra dotterbolag i USA följer EU-U.S. och Swiss-U.S. Privacy Shield-ramverken enligt vad som anges av U.S. Department of Commerce angående överföring av personuppgifter från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Schweiz till USA. Våra dotterbolag i USA har intygat att de följer Privacy Shield-principerna för meddelande, valmöjligheter, ansvar för vidareöverföring, säkerhet, dataintegritet och begränsning av syfte, åtkomst, tillgång och ansvarsskyldighet.  Om det uppstår någon konflikt mellan villkoren i detta sekretessmeddelande och integritetsskyddsprinciperna gäller integritetsskyddsprinciperna.  Om du vill veta mer om integritetsskyddsprogrammet och för att se vår certifieringssida besöker du https://www.privacyshield.gov.

Franchise World Headquarters och andra dotterbolag i USA åtar sig att samarbeta med EU:s dataskyddsmyndigheter och den schweiziska federala dataskydds- och informationskommissionären (Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner, FDPIC) och följa de råd som ges av sådana myndigheter när det gäller personalresurser och icke-mänskliga resurser som överförts från EU och Schweiz.

I överensstämmelse med principerna i EU-US och Swiss-US Privacy Shield, förbinder sig Franchise World Headquarters och andra amerikanska dotterbolag att lösa klagomål om din integritet och vår insamling eller användning av dina personuppgifter.  Personer inom Europeiska unionen eller Schweiz med förfrågningar eller klagomål angående denna sekretesspolicy bör först kontakta Subways sekretesskontor (se ”Hur du kontaktar oss” ovan).

Franchise World Headquarters och andra dotterbolag i USA är föremål för Federal Trade Commissions (FTC) undersöknings- och brottsbekämpningsbefogenheter avseende Privacy Shield.  Under vissa omständigheter, om ditt klagomål inte direkt kan lösas med oss, kan du lämna in integritetsskyddsrelaterade klagomål till din dataskyddsmyndighet: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm, som kommer att inrätta en panel för att utreda och lösa klagomål som inkommit under integritetsskyddet.  Vi åtlyder råden som ges av DPA helt och fullt och vidtar nödvändiga åtgärder för att avhjälpa eventuella icke-överensstämmelser med integritetsskyddsprinciperna. Sådana oberoende tvistlösningsmekanismer är tillgängliga gratis för EU och Schweiziska medborgare.  Dessutom kan du ha rätten att åberopa bindande skiljedom under integritetsskyddet.

9. HUR LÄNGE VI BEVARAR DIN INFORMATION - (Längst upp)

I den utsträckning som tillåts enligt gällande lag kommer vi att behålla dina personuppgifter så länge som (1) det behövs för de ändamål för vilka vi erhöll personuppgifter och i enlighet med denna sekretesspolicy eller (2) vi har en annan laglig grund som anges i denna sekretesspolicy eller på insamlingsstället för att behålla dessa uppgifter utöver den period som är nödvändig för att tjäna det ursprungliga syftet med att samla in personuppgifterna.  Om den lagliga grunden för att bearbeta dessa uppgifter endast baseras på ditt samtycke kommer vi att radera personuppgifter om samtycket återkallas.

10. BARNS SEKRETESSRÄTTIGHETER - (Längst upp)

Våra tjänster är inte avsedda att användas av barn under 13 år eller motsvarande lägsta ålder beroende på jurisdiktion. 

Om du är förälder eller vårdnadshavare och tror att vi kanske har samlat in uppgifter om ditt barn, kontakta oss enligt vad som står i avsnittet ”Hur du kontaktar oss” ovan. 

Om vi får reda på att vi oavsiktligt har samlat in personuppgifter om ett barn under 13 år eller motsvarande lägsta ålder beroende på jurisdiktion, kommer vi att vidta åtgärder för att radera uppgifterna så snart som möjligt.

11. VÅR SÄKERHET - (Längst upp)

Vi inser vikten av att upprätthålla säkerheten för dina personuppgifter.  Vi skyddar dina uppgifter genom säkerhetsåtgärder som fysiska, administrativa och tekniska skyddsåtgärder för att minska risken för förlust, otillbörligt bruk, obehörig åtkomst, avslöjande eller ändring av dina uppgifter.

Även om vi har använt säkerhetstekniker och -rutiner för att hjälpa till att skydda dina personuppgifter kan inget system garanteras vara 100 % säkert.  Observera att vi inte kan säkerställa eller garantera säkerheten för alla uppgifter som du lämnar in till oss.  Du använder Subway-tjänsterna och uppger din information på egen risk.

12. VÅRA KONCERNFÖRETAG - (Längst upp)

Här är en lista över våra enheter som kan vara involverade i bearbetningen av dina personuppgifter.

  • Doctor's Associates Inc.
  • Franchise World Headquarters, LLC
  • FWH Technologies, LLC
  • Sandwich and Salad Franchises of South Africa (Proprietary) Ltd.
  • SJ Marketing Kabushiki Kaisha
  • Subway Brand Management & Consultant (Shanghai) Co., Ltd.
  • Subway Franchise Systems of Canada, Ltd.
  • Subway Franchisee Advertising Fund of Australia Pty. Ltd.
  • Subway Franchisee Advertising Fund Trust B.V.
  • Subway Franchisee Advertising Fund Trust Ltd.
  • Subway Franchisee Canadian Advertising Trust
  • Subway Franchisee Gift Certificate Management Company, LLC
  • Subway International B.V. - Ecuador
  • Subway International B.V. - South Korea Branch
  • Subway International B.V. - Taiwan Branch
  • Subway International B.V.
  • Subway International B.V. Sucursal del Peru
  • Subway International de Mexico, S.A. de C.V. Subway IP Inc.
  • Subway Japan, Inc.
  • Subway MyWay of Canada, ULC
  • Subway MyWay, LLC
  • Subway Partners Colombia C.V.
  • Subway Realty e Desenvolvimento de Software do Brasil Ltda.
  • Subway Realty Limited
  • Subway Realty of France EURL
  • Subway Realty of Italy S.r.l.
  • Subway Realty of Spain, S.L.U.
  • Subway Realty of the Netherlands B.V. Merkezi Hollanda Istanbul Merkezi Şubesi
  • Subway Restaurant Management (Shanghai) Co., Ltd.
  • Subway Subs of Canada, Ltd.
  • Subway Systems Australia Pty. Ltd.
  • Subway Systems do Brasil Ltda.
  • Subway Systems India Private Limited
  • Subway Systems Middle East FZ-LLC
  • Subway Systems Singapore Pte. Ltd.
  • Subway Vermietungs-und Servicegesellschaft mbH
  • Subway Vermietungs-und Servicgesellschaft G.m.b.H. -organizachi slozka (Czech Republic)

Tack för att ha läst vår sekretesspolicy.  Om du har några frågor om denna policy eller om hur vi bearbetar personuppgifter är du välkommen att kontakta oss genom att använda de kontaktuppgifter som finns under avsnittet ”Hur du kontaktar oss”, som du hittar längst upp i det här dokumentet.

Om vi ​​inte kan lösa dina problem har du rätt att kontakta en datasäkerhetstillsynsmyndighet i det land där du bor eller arbetar, och om du anser att dataskyddsreglerna har brutits eller söker rättsmedel genom domstolarna.

Upp